Eskild Skovbakke Winding

Mit navn er Eskild Skovbakke Winding. Jeg blev født den 27. maj 1982. Jeg voksede op i den lille by Granslev 30 km fra Århus.

Min musikalske liv startede på trommerne, men et ophold på Mellerup efterskole i 1998 ændrede mit syn på musik, og jeg skiftede til klaveret. Måske var jeg træt af at sidde i baggrunden og "bare" holde rytmen, og trommeslagere er der nok af sådan et sted.

Jeg fik i hvert fald øjnene op for den klassiske musik, og så gik det stærkt med at dygtiggøre sig på de sort-hvide. Jeg startede i klaverskolen Gradus i 1999, og han førte mig til en vellykket optagelsesprøve på Det jyske Musikkonservatorium i 2003.

Inden jeg startede på konservatoriet i Århus, tog jeg et halvt år til Prag for at studere hos den tjekkiske pianist og pædagog Hana Dvorakova. Det var et kærkomment pusterum, og en chance for at opleve en anden musikkultur end den danske, og jeg fik en erfaring jeg kan trække på den dag i dag. Derudover har jeg deltaget i flere konkurrencer og Epta masterclasses i Skælskør 2001 til 2003 med undervisning af Irina Ossipova og Eugine Indjic.

Nu går jeg på andet år i solistklassen og debuterer til september. Alle de gode år på konservatoriet har givet mig mange spændende oplevelser, såsom Rach´n´roll projektet, der førte os til Berlin, en komplet opførsel af Bachs Wohltemperierte klavier bind II, utallige særdeles underholdende og lærerige studieture og meget andet.

Jeg er fastansat klaverlærer i Randers Musikskole, og jeg elsker det pædagogiske arbejde. Jeg får meget ud af at undervise, og håber jeg med tiden kan være med til at opdyrke en god klaverkultur i Danmark.

I 2005 var jeg på turne med Odense Universitets Studenterkor i Argentina. Her spillede jeg værker af Carl Nielsen og Alberto Ginastera i et officielt arrangement i anledningen af HCA 2005. En af koncerterne blev afholdt for fuldt hus i Den gyldne sal i det berømte Teatro Colón, Buenos Aires og det var en kæmpe oplevelse.
2005 var også året hvor jeg havde den ære at være solist i Rachmaninovs klaverkoncert nr.2 med Århus Symfoniorkester. Det står som den klart største pianistiske oplevelse i mit liv. Den år-lange forberedelse, det store nervepres og følelsen af at have bestiet et stort bjerg efter sidste tone klingede ud er noget jeg aldrig glemmer.

Eskild Skovbakke Winding

klik for email
2840 6737
flarup 2011