Sólborg Valdimarsdóttir

Mit navn er Sólborg Valdimarsdóttir (f. 1987). Jeg startede med at spille klaver som 8-årig i Reykjavik på Island. I efteråret 2006 startede jeg på Det Islandske Kunstakademi med Peter Máté som hovedfagslærer og tog bachelor eksamen herfra i foråret 2009.

Et semester af min bacheloruddannelse tog jeg som udveksling hos Anne Øland på Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Efter at have studeret på Island i adskillige år besluttede jeg mig for at tage til Århus for at udvide min horisont, lære nye metoder inden for klaverspillet, opleve en ny kultur og møde nye mennesker. Men vigtigst af alt ville jeg gerne studere hos Det Jyske Musikkonservatoriums klaverprofessor Anne Øland. Jeg havde hørt, at hendes personlige og sociale og dog professionelle tilgang til musikundervising og pædagogik er uden sin lige, og det er netop den metode, som støtter mine egne studier og vil inspirere mig i mit fremtidige liv som underviser.

Jeg var på udveksling hos Anne et semester under studiet på Island og derefter fik jeg lyst til at søge ind.

I 2009 blev jeg optaget på Det Jyske Musikkonservatorium først med Thomas Tronhjem som lærer og siden Anne Øland. Studiet afsluttedes med kandidateksamen i foråret 2011.

 

Jeg har deltaget i masterclasses med f.eks. Murray McLachlan, Colin Stone, Staffan Scheja, Albert Mamriev, Lydia Frumkin og Irina Osipova.

 

Derudover har jeg spillet i mange kammermusikgrupper bl.a. ”Trio Glingur”. Trio Glingur blev betalt af Reykjavík city for at spille koncerter forskellige steder i byen. Hver sommer spiller jeg også kammermusik i forbindelse med festivalen Bergmál. Festivalen strækker sig over fire dage i begyndelsen af august og indeholder flere koncerter med musikere i forskellige konstellationer.

 

Ved siden af studiet og koncerterne holder jeg også meget af at undervise og har privatelever her i Århus. Tidligere har jeg undervist på en musikskole på Island.

 

 

My name is Sólborg and I’m studying in Anne Øland’s piano class at the Royal Academy of Music Århus. This summer I will finish my master's degree.


I’ve played in many chamber music groups, for example, in Trio Glingur. Trio Glingur was engaged by Reykjavík city for playing concerts in different locations around town. Every summer I also play chamber music in the Bergmál festival. This festival stretches over 4 days in early August and features a number of concerts with various musiciansfeatures various concerts with a number of musicians playing together.

 

Besides performing and studying I love teaching and have private students here in Århus. I have previously taught in a music school in Iceland.

 

 

Sólborg Valdimarsdóttir

klik for email
2125 0550
flarup 2011