Anne Holm-Nielsen

(f. 1981). Begyndte at spille klaver som 10-årig hos klaverpædagogen Marianne La Cour. Modtog derefter undervisning af professor Anne Øland og gennem sin studietid på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium har hun studeret hos både hende samt docent Tove Lønskov. Tog sin diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2008 og debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium med kammermusik og akkompagnement som speciale i 2012.

 

Har blandt andet vundet 1. pris og VIP pris i den Danske Steinway Festival samt 1. pris i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence.

 

Udover solospillet er Anne en aktiv kammermusiker. Således er hun pianist i klavertrioen Trio Dania, der har givet koncerter i musikforeninger og på festivaler landet over. Desuden er hun  medlem af tangokvintetten Modern Tango Quintet, der i december 2006 udgav deres anmelderroste debut-cd med Kim Sjøgren, og  som udgiver deres anden plade i  løbet af 2013.

 

Har modtaget en række legater hvoraf kan nævnes Ester Vagnings Fonds Legat, Alexander Stoffregens mindelegat og Sonnings Musikstipendium. Har deltaget i masterclasses med bl.a. Mikhael Rudy, Helmuth Deutsch, Rudolf Jansen og Malcolm Martinu samt givet koncerter i både ind- og udland. 

 

flarup 2011