Mathias Hammer

Mathias Hammer er født i 1982, og har spillet klaver siden 10 års alderen. I 2002 blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium - først som studerende hos docent Sergei Senkov og siden 2004 hos professor Anne Øland. I 2008 aflagde han kandidateksamen og blev samtidig optaget i solistklassen.

 

Herfra debuterede han i oktober 2011 – bl.a. som solist i Gershwins ”Rhapsody in Blue”.

 

I 2006 var Mathias studerende på Gnesin-konservatoriet i Moskva hos Sergei Senkov med supplerende studier på Tjajkovskij-konservatoriet hos professor Irina Ossipova.

 

Som pianist har han både beskæftiget sig med det klassiske repertoire og nyere musik. For Rued Langgaard Selskabet og pladeselskabet DaCapo har han video-indspillet Rued Langgaards "Insektarium".

 

Mathias har spillet koncerter i bl.a. Skandinavien, Rusland, Tyskland, Grønland, Kina og Argentina. I 2007 var han solist med Syddansk Universitets Symfoniorkester og i 2010 modtog han et stipendie-ophold på Det Danske Institut i Rom.

 

I 2010 modtog han Sonnings Musikfonds Ungdomsstipendium, og han har desuden modtaget legater fra bl.a. Augustinus Fonden, Jacob Gades Legat, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og Wilhelm Hansen Fonden.

 

Desuden har Mathias Hammer siden foråret 2010 været ansat som radiovært og musikformidler i DR’s P2. Her er han bl.a. vært på P2 Koncerten, P2 Formiddag og afholder koncertintroduktioner for publikum, når DR Symfoniorkestret spiller i Koncerthuset.

 

I dag er Mathias bosiddende i København med sin kæreste og ét år gamle tvillinger, men rejser så hyppigt til det aarhusianske klavermiljø som muligt.

 

Mathias underviser klaverelever privat i Købehavnsområdet og spiller både traditionelle solokoncerter og koncerter hvor han kombinerer sine to kompetencer: Klaverspil og musikformidling.

 


 

Mathias Hammer

klik for email
26134237

se video på youtube

flarup 2011