Niels Chr. Hansen

 

Niels Chr. Hansen er uddannet i klassisk klaver og musikteori fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har haft Anne Øland, Thorkil Mølle og Anders Brødsgaard som hovedfagslærere. Derudover har han en kandidatgrad i Music, Mind & Brain fra Goldsmiths College i London. Under sin tid i den britiske hovedstad var han tillige fast organist i Den Danske Kirke og musikforsker ved Queen Mary University.Siden oktober 2012 har Niels Christian været ph.d.-studerende i et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet. Hans ph.d.-projekt drejer sig om de musikalske forventningsmekanismer, der er på spil, når vi lytter til og spiller musik. Sammen med sin vejleder Peter Vuust og deres øvrige kollegaer fra Music in the Brain-forskningsgruppen bruger de computermodellering, adfærdsforsøg, musikteoretisk analyse og avancerede hjerneskanningsteknikker til at belyse dette spørgsmål fra mange forskellige synsvinkler. Gennem årene har Niels Chr. Hansen præsenteret sin musikforskning ved konferencer rundt omkring i verden samt publiceret sine resultater i anerkendte, internationale, fagfællebedømte tidsskrifter.

 

Som klassisk pianist har Niels Chr. Hansen givet koncerter i Danmark, Sverige, Polen, Tyskland, Holland, Letland, Storbritannien og Italien. Tillige har han på talrige mesterkurser modtaget klaverundervisning hos Viktor Derevianko, Maciej Lukaszcyk, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Matti Raekallio, Elisabetta Pacelli, Alexandra Zvierblyte, Eero Heinonen, Sven Birch, Clelia Sarno, Ulrich Stærk og Tove Lønskov. Før konservatorietiden fulgte han Musikalsk Grundkursus i Køge samt tog sproglig studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium.

 

Ved siden af klaveret er Niels Christians anden store passion musikteorien, og synergien mellem de to hovedfag har bl.a. resulteret i omfangsrige studier af J.S. Bachs Das Wohltemperierte Klavier og Chopins Mazurkaer samt i udarbejdelse af en klassisk improvisationspraksis ud fra den japanske komponist Toru Takemitsus klaverværker (se link i boksen til højre).

 

På det studenterpolitiske felt har Niels Chr. Hansen repræsenteret de kunstneriske uddannelser i en række sammenhænge, og som formand for Studenterrådet på Det Jyske Musikkonservatorium og formand for De Konservatoriestuderendes Landsråd i årene 2006-08 har han bl.a. stået i spidsen for de konservatoriestuderendes årlige, landsdækkende, humanitære musikevent Musikkens Dag (www.musikkensdag.dk).
 

 

Niels Chr. Hansen

klik for email
25338833

Læs mere om:

Min musikforskning.

Music in the Brain.

Improvisation i Takemitsu-stil.

 

Jeg kan bl.a. tilbyde:

• Foredrag om min forskning.

• Undervisning i musikteori og -historie.

• Arbejde som organistvikar.

flarup 2011