Om pianorama

Hvem er Pianorama?

Pianorama startede som en forening med elever af Anne Øland. Efter hendes bortgang har vi udviklet os til en pianistforening, som har det formål at skabe musikglæde og kvalitetsbevidsthed blandt publikum, samt at fremme klavermusikken i Danmark. Derudover er det vores ambition at samle pianister både i ind- og udland for at skabe et sammenhold og knytte venskaber.
 
Medlemmerne af Pianorama er både inspirerende kollegaer, men også gode venner som støtter hinanden både i med- og modgang. Sammen fungerer vi som en stor klaverfamilie, hvor både det faglige og venskabelige går hånd i hånd.

 

Pianorama til glæde for publikum:

Pianorama spiller koncerter i hele Danmark. Den primære tilknytning er til Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, men det er pianisternes ambition at nå ud til alle nysgerrige.

 

Da Pianorama består af mange pianister, varierer koncerternes profil: Alt fra traditionelle soloaftener til en håndfuld pianister på en koncert eller en flerdages festival med mange koncerter og alle Pianoramas pianister på scenen. 

 

Med kolleger og medstuderende spiller Pianoramas pianister også kammermusik, akkompagnerer sangere og medvirker i alverdens sammenhænge med forskellige besætninger og i alle tænkelige genrer indenfor den klassiske musik.

 

Pianorama favner bredt og henvender sig til alle. Derfor prioriteres utraditionelle spillesteder og koncerter for et nyt klassisk publikum. Pianorama spiller koncerter på eksempelvis folkeskoler og gymnasier - og deler gerne ud af den klassiske musik i miljøer, der ikke naturligt har adgang til den klingende musik.

 

Pianoramas pianister er forskellige - i alder, udvikling, stil og personlighed. Men fællesnævneren er dedikationen, den musikalske tilgang, det pianistiske håndværk og kærligheden til den klassiske musik. 

 

 

 

Pianorama til glæde for pianist-medlemmerne:

At være pianist er krævende. Lang tids øvning, ensomhed, nervøsitet og konkurrence kan være en fast del af erhvervet. Pianorama er et pianist-fællesskab, der går imod dette og i stedet skaber sammenhold og knytter venskaber. Det giver både sociale og faglige gevinster. 

 

Pianoramas medlemmer er kolleger og venner, bakker hinanden op, holder humøret højt og fungerer som en "klaverfamilie" - både i fritiden og i klaverlivet. 

 

Hvert år arrangeres en intens studietur til en klaver-by i udlandet. En uge hvor koncerter, masterclasses, besøg på konservatorier og musikalsk samvær er i højsæde. 

 

Faglig sparring er en fast del af Pianorama. Fællestimer, fælles koncerter og fælles evaluering. Pianisterne er ikke konkurrenter men kolleger. Det er en fælles interesse og et fælles ansvar at løfte niveauet hos den enkelte. Og succeser deles.

 

I Pianorama går høj faglighed og tæt venskab hånd i hånd. De to ting hænger sammen som ærtehalm.

 

 

Pianorama til glæde for klaverelever:

Størstedelen af Pianoramas pianister har en stor passion for selv at undervise klaverelever. At give sit håndværk og kærligheden til den klassiske musik videre. Derfor har Pianorama skabt "PianoramaAkademiet" - en klaverskole, der tilbyder undervisning til børn i alle aldersgrupper med fokus er på talentudvikling, tid til undervisning, musikalsk fællesskab med jævnaldrende, koncert og højt musikhumør.

 

Undervisningen foregår i Aarhus, Odense og København. 

 

Akademiets undervisere har alle færdiggjort den pædagogiske uddannelse hos Anne Øland, der er landets eneste professor i klaverpædagogik og har en stærkt defineret og gennemprøvet pædagogisk metode. Denne danner grundlag for akademiets undervisning, og den er ikke fjern fra filosofien omkring Pianorama-pianisternes eget spil: Kærlighed til musik, professionelt arbejde, samvær og godt humør. Det bliver man aldrig for ung eller gammel til.

 

Pianorama står for positiv stemning, høj kvalitet og kærlighed til musikken. Vi håber, at begejstringen smitter!      

 

flarup 2011