Lan Yu

Lan Yu er født i Tianjin, Kina i 1996. Hun flyttede til Danmark som 7-årig med sin familie. Som 8-årig begyndte hun at modtage klaverundervisning hos Charlotte Wested på Hørsholm Musikskole og gik der i 10 år indtil sin optagelse på det Jyske Musikkonservatorium i 2014. Her studerede hun hos professor Anne Øland indtil dennes bortgang i efteråret 2015. Lan Yu studerer nu på sit 3. års bachelor hos Søren Rastogi og Jakob Bahr.

 

Priser og legater

Lan Yu har vundet flere priser i forskellige konkurrencer. Herunder kan nævnes 1. præmie i ”den 24. Danske Steinway Konkurrence” i 2014 samt 1. præmie i ”Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence” i 2011. Derudover har Lan Yu været til EPTA’s gradsprøver og bestået Grad 2-7 i årene 2006-2014 med høje point i alle discipliner. I årene på Hørsholm Musikskole har hun også modtaget Elevlegat fra Musikskolens Venner hele 3 gange.

 

Masterclasses

Lan Yu har i de sidste år deltaget i MasterClasses med blandt andet Eugen Indjic, Irina Osipova, Amalie Malling og Rodolfo Llambias.

 

Kammermusik og projekter

Sideløbende med at have fokuseret på klaveret som et soloinstrument, har Lan Yu også indgået i kammermusikalske sammenhænge. Sammen med sin trio fra Hørsholm, har hun blandt andet givet koncerter i Skandinavien, heriblandt koncertsalen i Maihaugen, Norge.

Desuden har Lan Yu også medvirket i indspilning af CD’en, ”Glimt fra det 20. århundrede” i 2013 med Etude for klaver, skrevet af den danske nulevende komponist, Christina Wagner Smitt, som bor i Nivå.

 

Lan Yu har også arrangeret diverse klassiske stykker og sange, herunder værker af Isaac Albeniz, Adele og Michael Bublé, henholdsvis for marimba-ensemble og kor.

  

Ved siden af sine studier sidder Lan Yu i Pianoramas bestyrelse. Gennem det sidste års tid har hun desuden været administrator på Pianoramas facebook-side og forfatter nyhedsbrevene.

Lan Yu

klik for email
21482968
flarup 2011